Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image

ΛΙΝΔΟΣ

Η Λίνδος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Ρόδου και άξια φημίζεται ως το ‘μαργαριτάρι της Ρόδου’. Εκατοντάδες γραφικά άσπρα σπιτάκια σκαρφαλώνουν στο βουνό όπου δεσπόζει η Ακρόπολη. Κατηφορίζοντας, βρισκόμαστε στα καταγάλανα νερά της χρυσής άμμου. Η ομορφιά της Λίνδου έμεινε αμετάβλητη στο πέρασμα των αιώνων.

Εξερευνείστε και χαθείτε στα σοκάκια που σχηματίζουν έναν τεράστιο λαβυρινθο, περιηγηθείτε στα σπίτια των Καπετάνιων και τις εκκλησίες που βρίσκονται εκεί από την 12ο αιώνα, επισκεφτείτε την Ακρόπολη με τον ναό της Αθηνάς Λίνδιας. Υπέροχη κορνίζα σε όλο αυτό το τοπίο, τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα πολύχρωμα μαγαζάκια και τα διασκεδαστικά θαλάσσια σπορ!

Στην Λίνδο δεν υπάρχει χώρος για ανία, γιατί επιφυλάσσει πάντα μια έκπληξη για όλους.
Η Λίνδος είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ιστορικά αξιοθέατα στο νησί. Το φυσικό τοπίο εναρμονίζεται με το γραφικό χωριό και τα αρχαιολογικά μνημεία. Θα τα βρείτε παντού διάσπαρτα μέσα και έξω από την πόλη, τα πιο σημαντικά από αυτά βέβαια θα τα συναντήσετε στην Ακρόπολη.

Ακολουθώντας το δρόμο που οδηγεί στην Ακρόπολη, τα πρώτα μνημεία που θα συναντήσετε είναι τα μεσαιωνικά τείχη. Στις αρχές του 14ου αιώνα οι Σταυροφόροι έχτισαν τις οχυρώσεις πάνω σε προγούμενες από την βυζαντινή εποχή αλλά και σε παλαιότερες. Υπάρχουν μερικοί πύργοι κατά μήκος των τειχών που ακολουθούν το φυσικό περίγραμμα του υψώματος.


Το χωρίο της Λίνδου και η Ακρόπολη της Λίνδου με την το ναό της Λινδίας Αθηνάς.
Ο τάφος του Κλεόβουλου. Ένα μικρό πέτρινο οικοδόμημα στην άκρη του κόλπου
Η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, αξίζει σίγουρα μια επισκεψή σας
Το παρεκλήσι του Αγ. Παύλου είναι ευρέως γνώστο για τους γάμους που λαμβάνουν χώρα εκεί.
Η Λίνδος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Ρόδου,περίπου 50χλμ. Από την πόλη της Ρόδου, και οι υπέροχες παραλίες της την κάνουν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. H Λίνδος έχει μια από τις λίγες παραλίες με άμμο στο νησί,από όπου μπορείτε να δείτε το μικρό θέρετρο Χαράκι αλλά και να το επισκεφτείτε με μικρά καραβάκια. Άλλοι προορισμοί είναι :

Η μαγευτική αμμώδες παραλία της Λίνδου
Η παραλία του Αγ. Παύλου (όμορφη παραλία σε εντυπωσιακή τοποθεσία)
Πεύκοι (ένα μικρό θέρετρο δίπλα στη Λίνδο)
Πρασονήσι (μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες στο νησί)
Γεννάδι ( μία παραλία ανέγγιχτη στο πέρασμα των χρόνων)
Το μοναστήρι της Παναγιάς Τσαμπίκας και η πανέμορφη παραλία

Book & Save

 
 
My status
 
LINDOS SUN HOTEL© | LINDOS, 85107 Rhodes, Greece | email : info@lindos-sun.com | Tel. +30 2244 048270 | Fax. +30 2244 031104